Poging tot ontwerp van een logo. Poging tot ontwerp van een logo. Poging tot ontwerp van een logo. Poging tot ontwerp van een logo. Poging tot ontwerp van een logo. Poging tot ontwerp van een logo.


 

27 maart 1981 - Willem Wiegerschool in Huizen

27 maart 1981 - Het allereerste optreden van Shuriken. Zangeres: Jacqueline Vos Mijn setup in die tijd: Een Eko imitatie-SG (mijn eerste electrische gitaar, heb ik nog steeds), een Fender Twin Reverb versterker en een heel goedkoop distortion pedaal. Veel reserve gitaren meegenomen. Geen idee waarvoor, we speelden geen acoustische nummers. Ook nog maar een Custom 45W gitaarversterkertje neergezet voor de sier. Vonden we waarschijnlijk interessant staan. Het geluid en licht werd verzorgd door Paul van den Brand met zijn discotheek installatie (Discotheek "International"). In ruil daarvoor draaide ik voor hem als DiskJockey. Paul achter de discotheek, Custom versterkertje en onbekend koffertje geheel rechts. Let op de mooie lichtinstallatie, gemaakt van autolampen... De discotheek annex P.A. in (veel te) vol ornaat.


 

De nacht van Dienerlo - TH Twente

Spelen tot 8 uur 's morgens tijdens de beroemde nacht van Drienerlo op de TH Twente. inmiddels speel ik op een Fender Blackface Super Twin Reverb. Nacht van Drienerlo Arnold op een Ibanez en Niek op een imitatie Rickenbacker. Erik op een Pearl Export drumstel. Toen was hij de kleinste van het stel. Later volgde een groeistuip en werd hij de grootste en de breedste (dikste mochten we niet zeggen).


 

Psychedlische vloeistofprojector op de muur, benen van een etalagepop uit de bassdrum en bij Milky Way's gespaarde glitterletters op het zelfgeboude effectenpedaal. Het Custom versterkertje inmiddels gepromoveerd tot drummonitor. Erik superjong in de oefenruimte. Het bedspiraal aan de rechterkant was waarschijnlijk verantwoordelijk voor het grootste deel van zijn geluid. Eierrekken gespaard en op de wanden van de oefenruimte geplakt. Hadden we ergens gelezen...


 

Meentamorfose - Huizen

Erik Battem, oftewel "Urk, de zingende drumturk". Paul's broer, Ruud van den Brand achter de knoppen van de inmiddels heuse P.A. Jacqueline zonder bril. Zag niets meer en durfde het podium niet meer af.


 

't Vuronger - Huizen

Optreden in Het Vuronger in Huizen. Inmiddels heeft Heleen Maljers de plaats van Jacqueline overgenomen. Ondertussen ben ik op een witte Ibanez Les Paul gaan spelen.


 

Stad & Lande - Huizen

De zaalhouders wilden nog wel eens geschokt reageren... Onbegrijpelijk toch, er is nog zeker 20 cm ruimte tot aan het plafond! Bij teveel succes neemt Heleen haar karakteristieke houding aan (rug naar het publiek). Meer van hetzelfde. Het bewijs dat Niek ook heeft meegespeeld. Erik, de vrouwenbenen in de bassdrum zijn vervangen door een zwaailicht.


 

Knipsel Knipsel Knipsel Knipsel  Heleen's solo carrière. Shuriken Krant5.jpg (885618 bytes) Shuriken Krant6.jpg (41759 bytes) Shuriken Krant7.jpg (185259 bytes)


Home